Političko prepucavanje

Serwer odgovorio Dodiku na prozivke da je hohštapler

Vijesti / Flash | 19. 05. 2016. u 19:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniel Serwer, profesor na američkom Sveučilištu John Hopkins, veliki poznavatelj prilika u BiH, prokomentirao je izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koju je dao za vrijeme prosvjeda proteklog tjedna u Banja Luci, a u kojoj je Serwera nazvao hohštaplerom i rekao mu kako ni oni, niti bilo tko drugi ne može reći da RS ne može biti drržava.

Dodik je Serwera nazvao hohštaplerom i rekao mu kako ni oni, niti bilo tko drugi ne može reći da RS ne može biti država.

Profesor je rekao da Dodik ima pravo govoriti o njemu kako želi jer je Bosna i Hercegovina slobodna zemlja, piše N1.

"Dodik o meni može govoriti što želi, nazivati me pogrdnim imenima, s obzirom na to da je BiH slobodna zemlja. Ali mislim da je važno reći da postoji čvrsto međunarodno opredjeljenje za primjenu Daytonskog mirovnog sporazuma i za očuvanje BiH kao suverene i jedinstvene zemlje. Meni djeluje da je SAD potpuno posvećena tome, kao i Europska unija, a mislim iskreno i da je Srbija sasvim posvećena tome", smatra Serwer.

O prosvjedima u Republici Srpskoj je rekao kako nije protiv prosvjeda, ali je protiv nasilja.

''Na prosvjedima u Banja Luci su sudjelovali neki ljudi koji se povezuju sa Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem, koji su službeno dva sasvim diskreditirana čovjeka i mislim da nisu nikakvi junaci i da su nanijeli puno zla narodu u BiH, posebno ovdašnjim Srbima'', dodao je Serwer.

''Ja se ne kandidiram ni za što pa ne moram druge vrijeđati'', poručio je američki profesor.

Kopirati
Drag cursor here to close