Napad

"Šerijatska patrola" na ulicama Beča

Vijesti / Flash | 08. 03. 2016. u 07:44 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijanci su u strahu da dijelovi Beča ne postanu zabranjene zone nakon što je "šerijatska patrola" napala jednog muškarca koji je pokušavao da zaštiti svoju ženu i kćerku piše Srna.

Muškarac je prebačen u bolnicu nakon što je rekao "patroli" da ne prijete njegovoj ženi i kćerki, jer nisu propisno obučene. Dok različite frakcije i grupe migranata preuzimaju dijelove Beča na ulicama su se pojavile samoprozvane šerijatske patrole koje posjećuju klubove i barove kako bi osigurale da se žene iz Čečenije propisno oblače i ponašaju.

Međutim, kada je jedan Austrijanac pokušao da zaštiti svoju ženu Čečenku i kćerku od maltretiranja patrole završio je u bolnici, piše "Daily Mail". Tokom vikenda nasilje je eskaliralo u Beču nakon što se sukobilo više od 50 mladića iz afganistanske i čečenske zajednice u centru grada.

Oni su koristili drvene palice, željezne šipke i noževe. Dvojica povrijeđenih su na intenzivnoj njezi i njihovo stanje je kritično. Policija je priopćila da je do sukoba Afganistanaca i Čečena došlo zbog sukoba na "facebooku".

Kopirati
Drag cursor here to close