Nema opuštanja

Šeranić: Relaksaciju mjera mora pratiti odgovornije ponašanje

Kada je u pitanju stopa smrtnosti od koronavirusa u RS, resorni ministar je rekao da ti podaci nisu najrelevantniji, ni u RS ni u drugim zemljama, jer ne postoji stvarni broj zaraženog stanovništva.
Vijesti / Flash | 11. 05. 2020. u 09:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Alen Šeranić

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Republici Srpskoj (RS) Alen Šeranić ocijenio je danas da ponašanje građana mora da bude odgovornije, s obzirom da je u RS od danas na snazi relaksacija određenih mjera kоје su bile nа snаzi kаkо bi sе spriјеčilо ili smаnjilо širеnjе virusа korona.

''Ta naša odgovornost bit će ogledalo onoga što će nas dočekati u narednom razdoblju'' – istaknuo je Šeranić izrazivši nadu da će broj pozitivnih na virus korona u tom bh. entitetu biti manji.

Uz poštivanje mjera zaštite u RS su od danas, nakon dva mjesec pauze, počeli s radom ugostiteljski objekti, frizerski saloni, predškolske ustanove, autoškole, privatne stomatološke ambulante, javni prijevoz na područnim i republičkim linijama, priređivači igara na sreću, teretane i fitnes centri na otvorenom.

Kada je u pitanju stopa smrtnosti od koronavirusa u RS, resorni ministar je rekao da ti podaci nisu najrelevantniji, ni u RS ni u drugim zemljama, jer ne postoji stvarni broj zaraženog stanovništva.
Najviše preminulih u RS su osobe starije od 65 godina i imali su više oboljenja.

Precizirao je da komisije zadužene za provjeru protokola u bolničkom sustavu rade svoj posao i da će rezultati biti poznati nakon kompletiranja izvještaja.

Kada je riječ o komisiji za izvanredni stručni nadzor u vezi sa preminulom trudnicom u UKC-u RS, Šeranić je rekao da imaju rok od 30 dana da završe taj dio posla.

Govoreći o pokretnoj bolnici, koju je nabavila Vlada RS, Šeranić je naveo da je bilo određenih problema u vezi s transportom određenih njenih dijelova i opreme, ali da će taj objekt biti kompletiran, montiran i prikazan javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close