Patriotska obveza

Semir Halilović pozvao preživjele žrtve rata da tuže Ivanića i Čovića

Vijesti / Flash | 09. 03. 2017. u 19:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) Semir Halilović pozvao je danas preživjele žrtve rata u Bosni i Hercegovini da što prije pokrenu pravnu proceduru i tuže predsjedavajućeg i člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i Dragana Čovića zbog onemogućavanja žrtvama da traže pravdu.

Na taj način osvrnuo se na pismo iz Registra Međunarodnog suda pravde u Haagu u kojem je navedeno da se ne može dalje postupati po zahtjevu BiH za reviziju presude protiv Srbije za genocid.

U priopćenju Halilović podsjeća da su brojnim presudama u predmetima vođenim pred Tribunalom u Haagu dokazana kaznena djela genocida, ratnih zločina i udruženog zločinačkog poduhvata.

"Odlukom Ivanića i Čovića da onemoguće žrtvama da traže pravdu i dobiju ma kakvu presudu, oni su spriječili žrtve genocida i drugih najtežih oblika zločina da dobiju satisfakciju za preživljene strahote", smatra Halilović.

Ova stranka smatra da bi koalicijski partneri u vlasti na razini Federacije BiH i Bosne i Hercegovine morali prekinuti svaku dalju suradnju sa Čovićem i njegovom strankom.

Naglašavaju da je prekidanje koalicijske suradnje s Čovićem patriotska obveza te da je to pitanje odnosa prema pravdi koja je, Čovićevim držanjem, onemogućena kako ubijenim Bošnjacima tako i ubijenim Hrvatima tijekom agresije na BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close