imaju podršku stranaca

Šef sirijskog izaslanstva nazvao opoziciju "teroristima"

Vijesti / Flash | 31. 01. 2016. u 16:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef sirijske delegacije na mirovnim pregovorima u Ženevi Bašar al Jafari nazvao je danas opoziciju teroristima koji imaju podršku stranih sila, ali je rekao da Asadova vlada razmatra humanitarne poteze koje je tražilo izaslanstvo opozicije.

''Mi ne surađujemo s teroristima'', rekao je Al Jafari novinarima u Ženevi. Po njegovim riječima, "neke strane sile" žele izvršiti politički pritisak na sirijsku vladu koristeći terorizam kao političko oružje.

Na pitanje razmišlja li vlada o koracima poput stvaranja humanitarnih koridora, primirja i puštanja zatvorenika, što je tražila opozicija, on je odgovorio potvrdno.

''Svakako to je dio dnevnog reda s kojim smo se suglasili i to će biti među značajnim temama o kojima ćemo razgovarati kao građani Sirije'', rekao je on, prenosi agencija Reuters.

U međuvremenu, poslije neformalnog sastanka s članovima Visokog komiteta za pregovore, glavnom sirijskom opozicionom grupom, izaslanik UN-a za Siriju Staffan de Mistura, izjavio je da je "optimist" i kako je riješen da ustraje u pregovorima, jer je to historijska prilika koju ne treba propustiti, prenosi agencija AFP.

HNC je tražio da prije nego što počnu pregovori preko posrednika, u kojima Mistura treba da se angažira u shuttle diplomaciji, stigne humanitarna pomoć gradovima, prestane bombardiranje civila i budu puštene stotine zatvorenika.

''Ovdje smo radi političkih pregovora ali ne možemo početi dok to ne bude učinjeno'', rekao je novinarima glasnogovornik HNC-a Salem al Meslet.

Kopirati
Drag cursor here to close