Problematični đaci

Sedmaši napali profesoricu povijesti

Vijesti / Flash | 02. 02. 2016. u 11:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U splitskoj osnovnoj školi Dobri došlo je do naguravanja između učenika i učenice 7. razreda s jedne strane te profesorice iz povijesti s druge strane. U naguravanju koje se dogodilo na školskom hodniku, profesorica je izvukla deblji kraj - lakše je ozlijeđena.

Voditeljica Odjela za prosvjetu, kulturu, šport, informiranje i tehničku kulturu, Nansi Ivanišević, potvrdila je to za Radio Split.

"Razgovarali smo s ravnateljicom, o detaljima incidenta nismo upoznati jer još pismeno očitovanje nismo dobili. Iz razgovora s ravnateljicom mogu potvrditi da je došlo do naguravanja učenika i učiteljica nakon čega je došlo do ozljeđivanja jedne osobe. Ravnateljica je obavila razgovore s nadležnim instiucijama", kazala je Ivanišević.

Ravnateljica Mirjana Dodig nije željela davati nikakve izjave dok ne obave proceduru obaveznu za ovakve krizne situacije. Zbog incidenta će se sastati školsko Vijeće za sigurnost, a kako nam je kazala, obavijestit će se i Centar za socijalnu skrb. ?

"Sve ćemo obaviti po protokolu. Napadnuta učiteljica, koliko znam, ima nešto ozljeda - kratko je kazala ravnateljica Mirjana Dodigza 24sata.

Iz splitske policije nisu htjeli potvrditi da je riječ o školi Dobri s obzirom da riječ o maloljetnicima već su samo šturo potvrdili da se incident dogodio.

"Policijski službenici su izašli na mjesto događaja gdje je utvrđeno da su dvije osobe narušavale javni red i mir. Protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu. Sudionici ovog događaja zatražili su liječničku pomoć nakon koje je utvrđeno da su zadobili lakše tjelesne ozljede", kazala je Antonela Lolić.

"Šokirana sam kao i svi roditelji, a i naša djeca. Svi smo izvan sebe. Inače je razred vrlo miran. Očito učiteljica više nije mogla trpjeti jer, koliko znam, učenica je i ranije bila problematična. Ipak, nije trebalo doći do fizičkog obračuna i tko god u ovoj situaciji bio kriv, treba snositi posljedice. Nasilje treba sankcionirati. Ovakve stvari se ne smiju događati", kazala je jedna majka za 24sata čije dijete ide u sedmi razred.

Kopirati
Drag cursor here to close