Osjetljivi izborni materijal

Sedam kamiona prevozi glasačke listiće do birača

Planirano je da distribucija osjetljivog izbornog materijala prema općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima traje pet dana, odnosno zadnja isporuka je planirana za četvrtak, 29. rujna.
Vijesti / Flash | 25. 09. 2022. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno Planu Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine o dostavi izbornog materijala jutros rano je iz skladišta Središnjeg izbornog povjerenstva BiH počela distribucija osjetljivog izbornog materijala, u koji spadaju i glasački listići, prema općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima u BiH.

Prvog dana distribucije osjetljivog izbornog materijala 7 (sedam) kamiona, pod policijskom pratnjom i nadzorom službenika Tajništva Središnjeg izbornog povjerenstva BiH će material dostaviti u 31 općinu/grad u Bosni i Hercegovini i isti će uz zapisnik o primopredaji biti predati nadležnom općinskom/gradskom izbornoj povjerenstvu.

Planirano je da distribucija osjetljivog izbornog materijala prema općinskim/gradskim izbornim povjerenstvima traje pet dana, odnosno zadnja isporuka je planirana za četvrtak, 29. rujna.

Općinska/gradska izborna povjerenstva predaju izborni materijal biračkim odborima dan prije, a najkasnije 12 sati prije otvaranja biračkih mjesta, stoji u priopćenju SIP-a BiH.

Sukladno članku 16. stavak (4) Pravilanika o provedbi izbora birački materijal se u noći prije otvaranja biračkog mjesta čuva u zaključanim prostorijama na lokaciji biračkog mjesta.

Policija osigurava birački materijal u noći prije otvaranja biračkih mjesta na lokacijama biračkih mjesta.

Predsjednik i članovi biračkog odbora odgovorni su za sigurnost izbornog materijala na biračkom mjestu od trenutka prijema materijala pa do završetka svih svojih dužnosti nakon zatvaranja biračkog mjesta, okončanja procesa brojanja i dostave glasačkog materijala općinskom/gradskom izbornom povjerenstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close