Puni mandat

Sebija Izetbegović dobila zeleno svjetlo za direktoricu UKCS-a

Vijesti / Flash | 08. 01. 2016. u 11:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) konstatirao je danas da su ispunjeni svi zakonski uvjeti, te donio Odluku o imenovanju prof. dr. Sebije Izetbegović za generalnu direktoricu, te medicinske ustanove u punom mandatu u trajanju od četiri godine.

U priopćenju za javnost UKCS-a podsjećaju da je prijedlog Odluke o imenovanju kandidata za generalnog direktora donijet na redovnoj sjednici Upravnog odbora UKCS-a 6. siječnja na osnovu Izvještaja Komisije za odabir kandidata za generalnog direktora KCUS-a, a suglasnost na imenovanje potpisao je federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić.

Sebija Izetbegović jučer je odlukom UO Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" razriješena dužnosti direktorice ove zdravstvene ustanove na osobni zahtjev, priopćeno je iz Press službe.

Za v.d. direktora Opće bolnice imenovan je Sead Bašić, specijalista ortopedije, piše Patria.

Iz nekoliko izvora potvrđeno je Patriji da je u cijeli slučaj uključeno i Tužiteljstvo BiH.

Na posljednja događnja oko imenovanja Izetbegović na čelo UKCS-a reagirali su i iz Sindikata zdravstva KS te su uputili poziv inspekciji rada da utvrdi validnost papira koji su zaposlenici Opće bolnice dobili da potpišu o prelasku na UKCS.

Kopirati
Drag cursor here to close