Zakon o prekršajima

SDPBiH: Treba formirati front protiv zaštitnika tajkuna i rada na crno

Vijesti / Flash | 30. 01. 2014. u 11:26 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine neće odustati od usvajanja federalnog zakona o prekršajima, ali i drugih zakona koji moraju osigurati pravednije društvo i odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala.

"Oni koji varaju i kradu, oni koji drže radnike na crno i koji od njih prave robove, ponovo su pokazali da su jači od države, jer su po treći put u tri godine izlobirali rušenje novog Zakona o prekršajima u Federaciji BiH", stoji u priopćenju SDP-a.

Zakon o prekršajima će vraćati u proceduru sve dok ne bude usvojen, poručuju iz te stranke nakon što jučer u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta nije podržan predloženi zakon iz ove oblasti. "U SDP-u čvrsto vjerujemo da je država ipak jača od kriminalaca i onih koji se godinama nezakonito bogate na račun radnika", napisali su iz ove stranke.

''Pozivamo sindikate, poslodavce, umirovljenike i radnike da se ujedinimo u front protiv snaga koji koče svaki napredak ove zemlje i njenih građana i pokažemo im da smo jači od njih i da ćemo ih pobijediti'', kaže se u priopćenju SDPBiH, prenosi Fena.

''Ovaj put su se izvršitelji njihovih planova našli među poslanicima Hrvatske demokratske zajednice BiH, Hrvatske demokratske zajednice 1990., Saveza za bolju budućnost, Stranke za BiH i sad konačno imamo priliku da svi zajedno vidimo tko je za a tko protiv zakona koji treba suzbiti rad nacrno i omogućiti bolji položaj radnika i borbu protiv sive ekonomije", ističe SDPBiH.

U toj stranci čvrsto vjeruju, navedeno je dalje u priopćenju, da je država ipak jača od kriminalaca i onih koji se godinama nezakonito bogate na račun radnika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close