Vrijeđa BiH

SDP traži otkazivanje posjete Nikolića

Vijesti / Flash | 12. 01. 2017. u 12:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine zatražila je od Predsjedništva BiH da se ne sastaje s predsjednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem, nakon što se on susreo sa osuđenim ratnim zločincem Momčilom Krajišnikom.

Ocijenili su da je takvim potezom Nikolić stavio do znanja da ne poštuje BiH, da svjesno vrijeđa i omalovažava sve žrtve rata u BiH, te je potvrdio kako je čovjek prošlosti i sukoba, a ne čovjek budućnosti i saradnje.

Članove Predsjedništva BiH iz SDP-a podsjećaju da su oni dužni voditi brigu o interesima svih naroda i građana, a naročito zastupati i braniti interese države BiH, a interes svakog naroda je očuvanje mira, uspostave pravde i povjerenja među narodima, te napredak i jačanje države BiH.

Također, SDP je zatražio od Predsjedništva BiH da izda instrukciju svim bh. diplomatama BiH, kojom će tražiti od njih da upoznaju vlasti i javnost zemalja, u kojima djeluju, o ovom potezu predsjednika Nikolića.

Pozvali su i sve akreditirane veleposlanike u BiH da upoznaju svoje vlade o neodgovornom i neprihvatljivom činu predsjednika Nikolića, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close