Zabrinjavajuća situacija

SDP traži hitnu sjednicu Skupštine po pitanju sigurnosti u HNŽ-u

Vijesti / Flash | 20. 10. 2015. u 10:22 T.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) razmatralo je na sjednici održanoj 19. listopada aktualnu situaciju u HNŽ-u te zadužilo Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini HNŽ-a da zatraži hitnu sjednicu Skupštine na kojoj bi se razmatrala sigurnosna situacija u Županiji.

"Prebijanje sindikalista, sveučilišnih profesora, paljenje automobila novinarima i brojni drugi incidenti kulminirali su jučerašnjim ubojstvom u Mostaru, na ulici, usred bijela dana.

Tražimo hitno i energično poduzimanje mjera od mjerodavnih organa, kako bi se ovi slučajevi rasvijetlili, a počinitelji izveli pred lice pravde. Nerješavanjem teških razbojništava kriminal i nasilje dobivaju krila, a što građane dovodi u situaciju opće nesigurnosti i straha", priopćeno je iz SDP-a BiH.

Iz te stranke postavljaju pitanje odlazi li u nepovrat ogromni novac koji porezni obveznici izdvajaju za rad sigurnosnih struktura.

"Nije jedini smisao i djelokrug MUP-a regulacija prometa i održavanje sigurnosti na cestama. Postoje brojne druge nadležnosti koje je MUP obvezan poštovati, a jedna od njih je i opća sigurnost građana i suradnja s tužiteljstvom u istražnim radnjama.

Iz tog razloga se nadamo da će doći do brzog rješavanja nabrojanih, kao i brojnih drugih slučajeva razbojništva i kriminala, a kako bi gradovi u HNŽ-u bili mjesta sigurna za život i imovinu ljudi", poručili su iz SDP-a BiH.

Također, na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH HNŽ-a potvrđena je odluku da se konferencija županijskog Foruma mladih održi 25. listopada u Stocu.

Na konferenciji će biti izabrano novo vodstvo Foruma mladih SDP-a BiH HNŽ-a te će se tog dana, zajedno s građanima Stoca, borcima i antifašistima iz cijele BiH, obilježiti i Dan oslobođenja Stoca od fašizma, navodi se u priopćenju

Kopirati
Drag cursor here to close