Najkonstruktivniji

SDP Stolac: Hitno zatvaranje nelegalne deponije smeća

Vijesti / Flash | 01. 04. 2013. u 15:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolački Općinski odbor SDP-a BiH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se ističe kako je posljednja sjednica Općinskog vijeća Stolac još jednom potvrdila da je Socijaldemokratska partija (SDP), kao jedina opozicijska opcija u ovom tijelu, najkonstruktivnija po pitanju njegovog rada.

Iz ove stranke navode kako je još jednom potvrđeno da su vijećnici iz SDP-a jedini koji održavaju praksu savjesnog djelovanja, odnosno detaljnog pripremanja za sjednicu, iščitavanja svih materijala i sudjelovanja u raspravama po gotovo svim točkama dnevnog reda, gdje svojim osvrtima i kritikama pokušavaju da doprinesu boljem sagledavanju i razumijevanju problematike koja se nađe na dnevnom redu.

Naročito je važno, navode iz SDP-a, istaknuti angažman vijećnika Nijaza Obradovića po pitanju rješavanja gorućeg problema ukidanja i saniranja deponije smeća na lokalitetu Radimlje na koju se odlaže otpad sa područja stolačke općine čime se, uz štetne ekološke efekte, ugrožava i egzistencija većeg broja poljoprivrednika čije zemljište graniči sa deponijem.

"Zahvaljujući ustrajnosti zastupnika Obradovića, koji je po ovom pitanju alarmirao i više instance vlasti, općinsko rukovodstvo je obećalo zatvaranje i saniranje deponije do kraja ljeta 2013. godine", navodi se.

Iz ove stranke navode i kako je važno napomenuti da vijećnici SDP-a nisu podržali financijske izvještaje o radu prosvjetnih i zdravstvenih ustanova u općini Stolac, uz obrazloženje da je njihov "dvostruki" ustroj, što podrazumijeva i dvostruke troškove, i formalno proglašen nelegalnim, odnosno diskriminatornim.

"Uz jednako obrazloženje, vijećnici SDP-a nisu podržali ni zahtjev za legalizacijom prodaje zemljišta koje se dodjeljuje po diskriminatornom obrascu etničkog ekskluziviteta. Iako je jedan broj vijećnika SDA na prethodnoj sjednici podržao ovakve procese praktično nasilne legalizacije nezakonite prakse, ovaj put su bili protiv.

Za razliku od SDP-a kojem je glavni problem taj što se ispunjavaju zahtjevi za dodjelu zemljišta i legalizaciju otkupa istog isključivo građanima jedne nacionalnosti, opravdanje SDA je da je obrazloženje za legalizaciju suviše šturo, iako se radi o legalizaciji na istom lokalitetu kao i prethodni put, a koju je tada pola vijećnika iz SDA podržalo?!", stoji u priopćenju Općinskog odbora SDP-a BiH Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close