izbori

SDP RH izabrao novo Predsjedništvo i Glavni odbor

Vijesti / Flash | 17. 04. 2016. u 06:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDP RH je u subotu poslijepodne izabrao novo Predsjedništvo i Glavni odbor, tijela koje broje po 17 članova i 103 člana.

Kako javlja Hina, u predsjedništvo su na temelju regionalne kvote izabrani Mirando Mrsić, Tonino Picula, Milanka Opačić, Miahael Zmajlović, Davorko Vidović, Siniša Hajdaš Dončić, Vedran Babić, Biljana Borzan, Zdravko Ronko, Peđa Grbin, Željko Jovanović, Ranko Ostojić i Arsen Bauk. Uz njih, u to je tijelo ušlo još četvero kandidata po broju osvojenih glasova, a to su Branko Grčić, Davor Bernardić, Gordan Maras i Sabina Glasovac.

Po izboru Predsjedništva, izabrani članovi tog tijela odlučit će hoće li se kandidirati za potpredsjednike stranke te će se između onih koji izraze interes izabrati četiri potpredsjednika. Na SDP-ovoj konvenciji ukupno se registriralo 1 964 izaslanika, glasovanju je pristupilo njih 1 927, a završilo ga petero izaslanika manje, dakle 1 922, koliko je bilo važećih listića.

Izborni se proces trajao je cijelo poslijepodne, pa su izaslanici zvižducima i pljeskom požurivali objavu rezultata izbora.

Kopirati
Drag cursor here to close