Mirković

SDP-ov zastupnik ranjen u krivolovu?

Vijesti / Flash | 26. 11. 2014. u 13:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani zastupnik u Skupštini Unsko-sanske županije, 54-godišnji Željko Mirković Grga iz Bihaća ranjen je u lovu, a s obzirom da se mjesto događaja nalazi u zaštićenom području Nacionalnog parka (NP) Una, postavlja se pitanje, da li je riječ o krivolovu?!, objavila je agencija Fena.

Podsjećamo, Mirković koji je sinoć primljen u bihaćku Kantonalnu bolnicu s ranom od vatrenog oružja u predjelu stomaka, nakon čega je hitno operiran, smješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja i još je u životnoj opasnosti.

''Urađen je operativni zahvat u predjelu abdomena. Trenutno je pacijent svjestan, orijentiran, ali stanje je i dalje teško, jer se radi o teškim tjelesnim ozljedama'', kazala je novinarima glasnogovornica Kantonalne bolnice Maja Hadžimehmedović.

Policija USŽ-a sinoć oko 18.00 sati zaprimila je prijavu da je u Kantonalnu bolnicu, u Centar urgentne medicine primljen pacijent, s ozljedama u predjelu stomaka od vatrenog oružja, koje su okarakterizirane kao teške tjelesne povrede.

Okolnosti, koje su dovele do ranjavanja, još nisu riješene. Uviđaj na licu mjesta nije se mogao obaviti sinoć, već je počeo jutros. Po njegovom okončanju, odnosno uzimanju izjava od oštećenog, kao i svjedoka ovog događaja, bit će poznato više detalja, kada bi konačno Kantonalno tužilaštvo trebalo okarakterizirati ovo djelo.

''Policija je tijekom noći radila na terenu i locirala mjesto događaja. Radi se o mjestu Loskun. Tijekom noći u suradnji sa županijskim tužiteljstvom slobode su lišene četiri osobe, koja su bila u vrijeme događanja ovog događaja zajedno s ozlijeđenim. Od njih je oduzeto šest komada oružja, točnije lovačkih pušaka'', izjavio je novinarima glasnogovornik Policije USŽ-a Ale Šiljdedić.

No, Šiljdedić nije mogao potvrditi, ali ni demantirati Fenine navode o krivolovu.

''Ne možemo potvrditi ni informaciju da se osoba nalazilo u lovu, niti u krivolovu. Očekujemo rasvjetljavanje događaja, nakon uzimanja svih izjava, odnosno svega onoga što se dogodilo na licu mjesta'', istaknuo je i dodao kako će se priroda njihovog boravka na spomenutom lokalitetu utvrditi tijekom istražnog postupka, a do tada nije želio spekulirati.

Kopirati
Drag cursor here to close