'Zaštita' podataka

SDP osudio pokušaj zataškavanja okolnosti oko privatizacije imovine građana u HNŽ-u

Vijesti / Flash | 08. 07. 2014. u 11:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvanski Županijski odbor SDP-a oglasio se priopćenjem za javnost u kojem najoštrije osuđuje "najavu sramotnog pokušaja zataškavanja okolnosti pod kojima je privatizirana imovina građana Hercegovačko-neretvanske županije putem najave samovoljnog donošenja 'Pravilnika o zaštiti podataka i poslovnoj tajni' Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije".

"Onemogućavanje objave detalja o privatizaciji koje su, zahvaljujući inicijativi ministra gospodarstva Amera Zagorčića, Agenciji za privatizaciju naložile Vlada i Skupština HNŽ-a bit će direktan čin sprječavanja utvrđivanja istine o tome kako su uništena moćna poduzeća koja su građena desetljećima rada generacija prije rata, a čijim propadanjem je radnička klasa Hercegovine ostavljena bez kruha", navodi se u priopćenju.

KO SDP HNŽ podsjeća kako je imovina, koja je uništena u procesima sumnjivih privatizacija, pripadala građanima Hercegovačko-neretvanske županije te da nitko nema pravo kriti okolnosti pod kojima je privatizirana.

U priopćenju se navodi kako daju punu podršku naporima županijskog ministra gospodarstva Amera Zagorčića koji je omogućio konkretan potez ka rasvjetljavanju privatizacije te se "spremno izložio pritiscima svih kojima je u interesu da okolnosti privatizacijskih procesa u županiji ne budu objavljene javnosti".

"Zagorčićevu inicijativu su podržali Vlada i Skupština HNŽ-a, te Agencija za privatizaciju mora ispoštovati odluku svog osnivača i objaviti detalje privatizacije. Proglašavanje detalja o prodaji javne imovine poslovnom tajnom se može tumačiti kao pokušaj zataškavanja kriminalnih radnji", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close