Strateško planiranje

SDP neće podržati Vladin zakon o radu

Vijesti / Flash | 24. 07. 2015. u 17:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine neće podržati zakon o radu koji je utvrdila Vlada Federacije BiH jer nije usaglašen sa sindikatima i umanjuje prava radnika, priopćeno je danas iz te stranke.

Ovaj stav je izrečen tijekom današnjeg SDP-ovog događaja Strateško planiranje, održanog u Sarajevu. Prisustvovali su mu predsjednici lokalnih stranačkih organizacija iz cijele BiH i članovi stranačkog predsjedništva.

Strateško planiranje otvorio je Nermin Nikšić, predsjednik Stranke, govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i poziciji SDP-a. Istaknuo je posebno značaj očuvanja i daljnjeg jačanja jedinstva stranke u kontekstu odgovora na krizu u koju je BiH dovela aktualna vlast, naglašava SDP u priopćenju.

Nikšić je izuzetno značajnim ocijenio da će SDP podržati samo zakonska rješenja koja su u skladu sa stranačkim programskim načelima i kreirana su na dobrobit građana, što zakon o radu koji je utvrdila Vlada FBiH nije, po mišljenju ove stranke.

Razgovarano je i o predstojećem kongresu te izborima za predsjednika SDP-a BiH, pripremi novog programa i statuta stranke, kao i o pripremama za Lokalne izbore 2016.godine.

Za subotu je najavljena sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će biti raspisani izbori za predsjednika i biti donesena odluka o održavanju Kongresa, najavljeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close