Gle, tko to govori

SDP napao vlast zbog mirovina, uhljeba i autoputa

Vijesti / Flash | 26. 04. 2016. u 09:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozivanje umirovljenika da se strpe još dva mjeseca, kako bi mirovine počeli dobivati na vrijeme, bezobrazluk je bez presedana'', objavio je u priopćenju za javnost SDP BiH navodeći kako želi podsjetiti čelnike Vlade FBiH da su potpisali sporazum s udruženjima umirovljenika kojim su se obvezali da će mirovine isplaćivati na vrijeme.

''Za kolaps mirovinskog fonda u Federaciji BiH odgovorna je isključivo nesposobna vlast predvođena SDA i HDZ-om i njihovim nedoraslim kadrovima'', navodi SDP i dodaje kako je ''očigledno kako je to bila prevara i neodgovorno poigravanje s egzistencijom stotina tisuća umirovljenika''.

''Svi oni koji se s tolikom dozom bezosjećajnosti odnose prema umirovljenicima nisu dostojni obavljanja bilo kakvih javnih funkcija. Zato bi, ako imaju trunku morala i obraza, odmah trebali podnijeti ostavke'', navodi SDP i dodaje kako ''posebno upozoravaju'' Predsjednika FBiH Marinka Čavaru da on ''nema nikakvo pravo dijeliti lekcije bilo kome, s obzirom da je za godinu dana ove izvršne vlasti, čiji je on po Ustavu FBiH nominalni šef, Mirovinski fond doveden pred slom''.

''Koliko god to Čavaru nerviralo, činjenica je da je Vlada FBiH koju je vodio SDP dva puta povećala mirovine, isplaćivala ih na vrijeme i vratila 60 milijuna KM duga prema umirovljenicima naslijeđenog upravo od Vlade SDA – HDZ'', navodi se u priopćenju stranke Nermina Nikšića.

SDP navodi kako će njihova politika uvijek ostati što veće unapređenje položaja umirovljenika te da ''trenutna proturadnička, nenarodna i bezidejna vlast, umjesto da razmišlja kako da povisi mirovine, vara umirovljenike i vodi ih u totalnu bijedu''.

''Otvoreno pozivamo Čavaru, ali i premijera Novalića, te čelnike SDA i HDZ Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića da kažu zašto u proteklih godinu dana nije započeta gradnja ni metra novog autoputa? U ovom trenutku postoji najmanje 500 milijuna KM spremnih za investiranje, ali su SDA i HDZ sve blokirali zbog borbe za podjelu direktorskih pozicija. Istovremeno dok JP "Autoceste FBiH" ne rade ništa na izgradnji autoputa u ovu firmu je za proteklih pet mjeseci zaposleno više od 30 novih radnika i to bez bilo kakvih natječajnih procedura. Tko su i što rade ti ljudi, kada autoput očigledno ne grade? Kada bi umjesto zapošljavanja podobnih, svoju energiju usmjerili k pokretanju javnih radova i investicijama, sigurno bi i fond MIO imao puno veće prihode'', navodi SDP.

U priopćenju se ponovno pozivaju SDA i HDZ da omoguće izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se osiguralo održavanje izvanrednih izbora.

''Nitko nema pravo držati građane ove zemlje taocima nesposobne klijentelističke vlasti koja ih svakim danom sve više ponižava i osiromašuje'', navodi SDP.

Kopirati
Drag cursor here to close