Pogubno

SDP: Koalicija Bakira i Sebije

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 13:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija Bakira i Sebije Izetbegović je najpogubnija politička pojava u BiH, priopćila je SDP nakon što su članovi Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH održali sjednicu u Sarajevu.

Na sjednici je aktualna politička situacija u državi ocijenjena katastrofalnom, pogotovo zbog činjenice da ne postoji parlamentarna većina na državnoj razini, što je dovelo do obustave mnogih državnih procesa od kojih izravno zavisi boljitak građana.

''Više nije poznato tko čini vlast na državnoj razini, a tko na razini entiteta. Dok Narodna skupština RS ne podržava odluke SNSD-ove entitetske Vlade, na državnoj razini 'vladajući' Savez za promjene glasuje protiv uvećanja akciza koje podržava 'opozicijski' SNSD'', navodi SDP i dodaje kako ništa bolja situacija nije ni na federalnoj razini, pa su na jučerašnjoj sjednici Parlamenta FBiH zastupnici SDP-a i Demokratske fronte, potpuno opravdano, tražili izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH i premijeru Fadilu Novaliću.

''Predsjedništvo SDP BiH očekuje od zastupnika, koji su već iskazali nepovjerenje Vladi FBiH time što nisu usvojili izvještaj o radu i izvještaj o izvršenju proračuna Vlade, da ostanu dosljedni i pri izglasavanju smjene nesposobne Vlade'', navodi se.

Sa sjednice je upućen poziv akademskoj i stručnoj zajednici, građanima i zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo da zajedno osujete novi pokušaj obitelji Izetbegović da, nakon UKCS-a, ovlada i ostalim medicinskim ustanovama u Kantonu Sarajevo, prvenstveno, Medicinskim fakultetom.

''Nakon izglasavanja pogubnog Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju KS, kojim se škole stavljaju pod punu političku kontrolu, te se omogućava formiranje neovisnih škola stranih država, očito je da je tekst Zakona o visokom obrazovanju posljednja karika koja će spojiti lanac urušavanja javnih institucija i apsolutne političke kontrole nad ukupnim obrazovnim i zdravstvenim sustavom'', navodi Predsjedništvo SDP BiH i poziva sve političke subjekte, koji uviđaju činjenicu da politička koalicija Bakira i Sebije Izetbegović, predstavlja najpogubniju političku pojavu u suvremenoj BiH da ne podrže izglasavanje novog Zakona o visokom obrazovanju za potrebe spomenute obiteljske koalicije.

Kopirati
Drag cursor here to close