O mirovinama

SDP: Dobro je da je pao zakon

Vijesti / Flash | 02. 06. 2017. u 11:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH smatra da je Zakon o Mirovinsko-invalidskom osiguranju koji je predložila "SDA-ova Vlada Fadila Novalića" loš i nepravedan te da je dobro što nije usvojen.

''Ovaj Zakon znači manje penzije za sve koji bi u mirovinu išli u budućnosti u odnosu na mirovine prema trenutnom zakonu. Nastavnici, učitelji, liječnici, radnici u realnom sektoru, policajci, svi oni bi imali manje mirovine prema SDA-ovom zakonu. Postojeći umirovljenici bi se također vrlo brzo suočili sa smanjenjem mirovina, jer bi ovakav zakon pao na Ustavnom sudu FBiH'', navodi se u priopćenju za javnost SDP-a.

Iz ove stranke tvrde da u SDA "namjerno prešućuju činjenicu da proračun Federacije BiH nije jama za isplatu mirovina, jer je proračun odavno u deficitu, što znači da ne bi mogao podnijeti dodatne troškove iz MIO fonda, koji bi novim Zakonom nastali".

''Dok je Vladu FBiH vodio SDP mirovine su povećane dva puta za manje od tri godine. SDA i njezina Vlada mirovine sada dijeli iz kredita. Poručujemo SDA da svog strateškog partnera HDZ, s kojim odlično dijeli fotelje, javni novac i cijelu državu, ne fakturira SDP-u. Neka svoja međusobna ucjenjivanja i podvale ne podmeću bilo kome, a ponajmanje nama u SDP-u '', ističe se u priopćenju.

Iz SDP-a odbacuju i tvrdnje da se opozicija svrstala uz HDZ.

''SDA svjesno obmanjuje i ponižava građane optužujući opoziciju da se svrstala uz HDZ, odnosno da je opozicija kriva što se ništa ne radi. Pa upravo je HDZ njihov sadašnji, ali i skoro pa vječni koalicijski partner, te je stoga takva SDA logika najobičnije izbjegavanje odgovornosti'', navodi se u priopćenju za javnost SDP-a te optužuju SDA i HDZ da su "od umirovljenika oteli 180 milijuna KM" i da zbog tog duga Fond MIO danas ima velike probleme.

Kopirati
Drag cursor here to close