etnički pregovori

SDP BiH: Mostar nema cijenu i ne može se prodavati u dijelovima

Vijesti / Flash | 20. 01. 2016. u 17:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SDP-a BiH Mostar smatra kako je neprihvatljivo što se u pregovorima o izmjenama Statuta Grada Mostara uglavnom prakticira etnički pristup.

"Takav pristup, koji je identičan pristupu onih koji godinama nacionalno urušavaju ono što je ostalo od Mostara ne može rezultirati rješenjem kakvo grad treba. Za razliku od drugih stranaka, SDP je uvijek predlagao rješenja u interesu svih naroda i građana grada Mostara, a ne u interesu podjele vlasti i resursa, pogotovo ne po etničkom principu", priopćeno je iz SDP-a BiH.

Kako navode iz te stranke, rješenje za Mostar mora biti po mjeri svih jer svi moraju živjeti zajedno, a ne jedni pored drugih.

"Na koncu, za etničko prekrajanje grada vladajuće stranke u Mostaru nemaju nikakav legitimitet jer izbora, na kojim bi ga stekli, nije ni bilo. Ponašanje po principu 'predstavnika' naroda, svjedoci smo, ne donosi ništa dobroga, ali što to vrijedi građanima što imaju drugačije mišljenje kad su usamljeni u tome? Mostar nema cijenu, što nikako ne znači da ga smijete prodavati u dijelovima. Zato se o Mostaru može i mora pregovarati isključivo u Mostaru", navodi mostarski SDP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close