Dolazak na sjednicu

SDP BiH će uputiti otvoreno pismo čelnicima HNS-a

Vijesti / Flash | 09. 02. 2015. u 18:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH pozdravljena je dosljednost zastupnika srpskog naroda iz reda SDP-a BiH "u današnjem, konačnom, početku formiranja izvršne vlasti u Federaciji BiH".

Iz te stranke ističu da njihovi zastupnici u Domu naroda Parlamenta FBiH nisu dali podršku kandidatu za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda i time su potvrdili nedavne odluke stranačkog Glavnog odbora da zastupnici SDP-a potpisima za kandidaturu odblokiraju proces formiranja vlasti u većem bh. entitetu i time omoguće normalno funkcioniranje FBiH.

Na sjednici Predsjedništva članovima je predstavljen konačan tekst Programa rada SDP-a BiH za 2015., u skladu s dopunama članova Glavnog odbora s nedavne sjednice u Tuzli.

U Programu je posebna pažnja posvećena planu obilazaka županijskih i regionalnih odbora širom BiH tijekom veljače, na kojima će članovima SDP-a BiH biti predstavljen Program rada stranke za ovu godinu.

Prva sjednica županijskih odbora s rukovodstvom SDP-a BiH bit će održana u Mostaru 11. veljače, a dan kasnije sjednica će biti održana i u Sarajevu s članovima SDP-a iz općinskih i županijskih odbora tog kantona.

Povodom poziva udruge Hrvatskog narodnog sabora BiH da svi izabrani i imenovani dužnosnici iz reda hrvatskog naroda u institucijama vlasti BiH prisustvuju zasjedanju sjednice HNS-a 28. veljače, SDPBiH će uputiti otvoreno pismo čelnicima HNS-a, u kojem će biti sadržani stavovi članova Predsjedništva SDPBiH o tom pitanju, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close