Suđenje u Haagu

SDA zbog šestorke održala povijesnu ''lekciju'' HDZ-u

Vijesti / Flash | 21. 03. 2017. u 14:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) priopćeno je da smatraju retrogradnim, neprimjerenim i štetnim stav Hrvatskog narodnog sabora i prvaka HDZ-a BiH okupljenih oko ove "paralelne institucije" o potpori optuženicima pred Haškim sudom.

U priopćenju ističu ''da se šest prvaka ratne "Herceg Bosne" i njihova zlodjela nalaze pred Žalbenim vijećem, i da je u tako osjetljivom trenutku procesa ovakva podrška HNS i HDZ osuđenima za udruženi zločinački poduhvat pokazuje da sredstva "Herceg Bosne u ovoj zemlji jesu prošlost, ali ciljevi ne".

Iz SDA navode da su povijesne činjenice, koje je i sud utvrdio u prvostupanjskom postupku, da je tzv. Herceg - Bosna djelovala na tragu dogovora Milošević - Tuđman, radi uništenja BiH kao države, te podjele zemlje i etničkog čišćenja Bošnjaka s prostora zamišljene Herceg-Bosne, a da su metode realizacije tih ciljeva bili koncentracijski logori i masovni zločini.

''Očekujemo da će sud i u drugostupanjskom postupku potvrditi vlastite nalaze. SDA osuđuje sve pokušaje političkog i medijskog pritiska na Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju u Haagu, smatrajući da konačna odluka suda u tom predmetu mora biti donesena isključivo na temelju izvedenih činjenica i dokaza, bez političkih i politikantskih intervencija s bilo čije strane'', općeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close