Zukić

SDA vjeruje da će Čović prihvatiti sporazum

Vijesti / Flash | 14. 11. 2014. u 14:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mislim da će HDZ prihvatiti argumente koje mi nudimo za potpisivanje Sporazuma. Ne očekujem baš sutra da će pružiti ruku, ali tijekom sljedećeg tjedna prevladat će razum i nadam se da će biti spremni da izaberemo Vijeće ministara'', rekao je u intervjuu za BH radio 1 glavni tajnik SDA Amir Zukić.

Na upit urednice Sanije Saljihi zašto se SDA odlučila za koaliciju na državnoj razini s Bosićevim Savezom za promjene, a ne za Dodikov SNSD, Zukić navodi da je svim političkim subjektima ponuđen dokument, pa i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

''Na sastanku u Sarajevu izaslanstava SDA i SNSD-a Dodik je prihvatio u većini principe Sporazuma, čak je bio spreman da krene u provedbu seta ekonomskih mjera koji bi štitio domaću proizvodnju'', rekao je Zukić i dodao kako su se u SDA, imajući u vidu prethodne godine i obnašanja vlasti kadrova SNSD-a, odlučili za Savez za promjene.

''SNSD je u pregovorima uvijek spreman na suradnju, ali kada dođe do faze realizacije dogovorenog u institucijama BiH svjedoci smo da njihovi predstavnici otaljavaju posao i te institucije ne rade svoj posao. Mi želimo promjene, kvalitetniji, srčaniji odnos prema poslu kako bi se situacija u BiH promijenila'', rekao je Zukić dodavši kako je ''taj zamah'' SDA je prepoznala u kadrovima Saveza za promjene.

''Kroz razgovore osjetili smo spremnost ljudi Saveza za promjene i Demokratske fronte da se unese nova energija u političke odnose u BiH'', rekao je Zukić.

Kopirati
Drag cursor here to close