Samostalnost

SDA upozorava na opasnog Dodika i rezoluciju

Vijesti / Flash | 10. 04. 2015. u 06:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozivamo institucije za provođenje zakona u BiH da prate ovu aktivnost koja predstavlja uvod u teško kazneno djelo i da reagiraju'', priopćila je Stranka demokratske akcije osudivši najavu SNSD-a da usvoji Rezoluciju o "samostalnoj i slobodnoj RS".

Ta stranka je upozorila SNSD i njegovo vodstvo "da se ne igraju s teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine".

U SDA ističu kako bi bilo kakva aktivnost u tom pravcu u osnovi značila negaciju Daytonskog mirovnog sporazuma i ne bi dovela do samostalne RS, već do njezinog nestanka.

''Također, pozivamo institucije međunarodne zajednice da iskoriste svoj mandat i na vrijeme spriječe ovu opasnu aktivnost'', priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Podsjećamo, predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović najavio je kako će ta stranka na Saboru koji će biti održan 25. Travnja, izmeu ostalog, donijeti i rezoluciju o ''o slobodnoj i samostalnoj RS koja označava krajnji cilj naroda koji živi u Srpskoj i spremnost SNSD-a da predvodi narod na tom putu''.

'' Zbog daljeg razvoja RS ne možemo dopustiti da se naše ovlasti prenose na drugu razinu. Tom rezolucijom jasno ćemo iznijeti naš stav, a zanimljive će biti i ostale rezolucije koje pripremamo na svim razinama'', rekao je Radmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close