Zavrzlame

SDA tvrdi kako je sjednica Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja održana nelegalno

Vijesti / Flash | 03. 12. 2016. u 11:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski odbor (ŽO) SDA Hercegovačko-neretvanske županije oglasio se danas priopćenjem zbog sjednice UO Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), za koju tvrde da je održana protivno zakonu.

''SDA HNŽ upoznaje i upozorava javnost u našem kantonu da HDZ BiH i SDP međusobnom suradnjom vrše nelegalne udare na javne institucije u HNŽ donošenjem brojnih protupravnih odluka i na taj način destabiliziraju funkcioniranje sustava i cjelokupne političke odnose u našoj županiji'', tvrde u ŽO SDA HNŽ-a.

Naime, nelegalno održanu sjednicu UO ZZO HNŽ sazvao je predsjedavajući tog tijela iz prethodnog mandata Zijad Šetka, član SDP-a, kome je kao i ostalim članovima ovog Upravnog odbora mandat istekao 19. lipnja 2016 godine.

Na navedenom, po zakonu neformalnom okupljanju tijela, koji je okarakterizirano kao UO ZZO HNŽ, usvojen je financijski plan te institucije u iznosu od 121.931.000 KM, većem za 2,18% u odnosu na 2016.godinu, podsjećaju u ŽO SDA.

Zanimljivo je da se u posljednjih pet mjeseci od kada im je istekao mandat ovaj Upravni odbor nikada nije ni pokušao sastati, jer se tražio legalni put za formiranje novog Upravnog odbora koji treba potvrditi Vlada HNŽ i koji bi bio jedini legitiman za donošenje ovakvih odluka, smatraju u ŽO SDA.

Dodaju kako će poduzeti sve mjere da se takva ''politička ujdurma i protiv pravne radnje kroz rad Vlade i Skupštine HNŽ dovedu u zakonske okvire''

SDA HNŽ poziva ministra zdravstva u Vladi HNŽ Gorana Opsenicu (HDZ BiH) da što žurnije stavi na dnevni red Vlade HNŽ prijedlog za imenovanje privremenog Upravnog odbora i v.d. direktora ZZO HNŽ i time prestane kršiti zakon i redovne procedure.

Nedopustivo je da najvažnija institucija za funkcioniranje zdravstva djeluje na osnovu mišljenja Ureda za zakonodavstvo HNŽ-a, koje nije relevantno, smatraju u ŽO SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close