Odgovor NIkoliću

SDA: Srbija i entitet RS nikad neće biti jedno

Vijesti / Flash | 27. 05. 2017. u 11:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) BiH najoštrije je osudila jučerašnju izjavu odlazećeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića kako se "nada da će jednog dana Srbija i RS biti jedno".

SDA se nada da je "s odlazećim Nikolićem odlazeći i odnos Srbije prema BiH koji je oličavao".

''Izjave kojima se napada na teritorijalni integritet BiH su prepreka obnovi dobre suradnje zemalja zapadnog Balkana koju Srbija verbalno proklamira. BiH je očuvala svoj teritorijalni integritet i suverenitet i u mnogo težim okolnostima, pa i onda kada je na BiH vršeći otvorenu agresiju napao Miloševićev srbijanski režim u kojem je Nikolić imao značajnu ulog'', priopćeno je iz SDA.

BiH će, ističu iz SDA, uvijek biti jedno, a neka Nikolićevi nasljednici vode računa o svojoj državi i neka joj pokušaju oprati obraz zbog jedinog genocida koji je izvršen u Europi nakon Drugog svjetskog rata, genocida u BiH, za koji je presudom Međunarodnog suda direktno proglašen odgovornim entitet RS, a Srbija odgovornom za njegovo nesprečavanje.

''Neka se bave pitanjem jedinstva vlastite države i stanjem ljudskih prava u njoj. U to sigurno ne spada jučerašnja ramazanska "čestitka" muslimanima u Srbiji tako što će im pred džumu vlast srušiti džamiji'', stoji na kraju priopćenju iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close