Reagiranje

SDA šokiralo Ćelino ''ubijanje za Aliju''

Vijesti / Flash | 30. 10. 2016. u 08:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Unatoč ranijim iskustvima s Fahrudinom Radončićem, zaprepašteni smo izrečenim insinuacijama i tendecioznim tvrdnjama koje je on iznio prilikom svjedočenja pred sudom u Prištini'', objavila je SDA povodom tvrdnji koje je Fahrudin Radončić iznio na svjedočenju u procesu koji se na sudu u Prištini vodi protiv Nasera Keljmendija.

Predsjedništvo SDA priopćilo je kako ih je šokirala spremnost lidera Saveza za bolju budućnost da iskrivljuje činjenice.

''Posebno su nedopustive, i zbog toga ih s prezirom odbacujemo, netočne i zlonamjerne konstatacije izrečene u vezi s ulogom rahmetli Alije Izetbegovića. Uvijek i nanovo nas šokira spoznaja o spremnosti Radončića da negira relevantne povijesne činjenice, omalovažavajući kolektivnu memoriju bošnjačkog naroda i žrtvujući njegove svetinje'', priopćeno je iz SDA, koja će , kako je priopćeno, službeni stav zauzeti na sjednici Glavnog odbora zakazanoj za ponedjeljak.

Naime, Radončić je pred Osnovnim sudom u Prištini je kako je za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele odgovorna "bošnjačka državna mafija, da on ne bi otkrio desetak političkih ubojstava", što je Delalić, kako je dodao, to najavio u intervjuu Slobodnoj Bosni dva dana prije njegove smrti.

"Delalić je bio kontroverzna osoba koja je radila za tajnu muslimansku službu. Bio je duboko involviran i čak sam izjavljivao da je ubijao za predsjednika Izetbegovića. Dva dana prije smrti dao je ekskluzivni intervju u kojem je objasnio koje je zločine počinila tajna muslimanska služba", kazao je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close