Ferguson u Mostaru

SDA se žali da se ne razumije njihovo rješenje za Mostar

Vijesti / Flash | 23. 03. 2016. u 14:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojne dezinformacije i netočne špekulacije se putem određenih medija plasiraju mostarskoj, ali i cjelokupnoj bosansko-hercegovačkoj javnosti o budućem uređenju Grada Mostara, rečeno je iz mostarske SDA tijekom sastanka s britanskim veleposlanikom u BiH Edwardom Fergusononom.

Naime, britanski veleposlanik posjetio je danas Mostar gdje se sastao s čelnicima gradskih odbora SDA i HDZ-a BiH, Salemom Marićem i Damirom Džebom.

Marić je Fergusona obavijestio o prijedlogu SDA Mostar koji se ''zasniva na principima jedinstvenog grada sa zaštitom prava svih građana koji žive u njemu''.

SDA je priopćila kako je britanski dužnosnik poručio kako prijedlog SDA nije adekvatno i dovoljno prezentiran javnosti, navodeći kako je i on sam imao pogrešan dojam o prijedlog SDA za buduće uređenje grada.
Izjavio je kako je nakon ovih razgovora uvjeren da je moguće iznaći pravedno i održivo rješenje.

''Ali ovo zahtjeva znatno hitnije i intenzivnije pregovore kako bi se unaprijedilo obostrano razumijevanje i postigao dogovor. Mostaru se mora pristupiti kao neovisnom pitanju, bez da se vezuje za druga politička pitanja. Građani Mostara su dovoljno dugo čekali. Izbori se moraju održati u listopadu kako bi grad najzad dobio priliku da okonča razdoblje dugogodišnje stagnacije i ostvari svoj potencijal'', rekao je veleposlanik Ferguson.

Kopirati
Drag cursor here to close