Odgovor na nesuradnju

SDA se nasmijala SDS-u

Vijesti / Flash | 27. 02. 2017. u 12:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nemoguće je surađivati sa SDA, a da se ne surađuje s njezinim predsjednikom'', priopćila je Stranka demokratske akcije rekavši kako je činom predaje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Haagu po tužbi BiH protiv Srbije, to postalo pravno pitanje koje je u isključivoj ingerenciji tog suda.

U priopćenju SDA se navodi da će o svim pitanjima vezanim za aplikaciju konačnu odluku donijeti Međunarodni sud pravde u Haagu.

''U tom kontekstu treba shvatiti i pismo registrara Suda upućeno članovima Predsjedništva BiH. Stoga SDA poziva sve u BiH da prestanu s politizacijom ovog pitanja'', navode iz te stranke.

Ističu kako su za SDA ''neprihvatljivi i besmisleni pokušaji da se ova situacija koristi u svrhu bojkota ili smanjivanja radnog kapaciteta institucija BiH''.

''Zato jučerašnju tvrdnju SDS-a o suradnji sa SDA uz prekid saradnje s predsjednikom SDA odlučno odbacujemo i smatramo je neozbiljnom'', navela je SDA, koja smatra da postojeća parlamentarna većina na razini BiH treba funkcionirati na osnovu principa sadržanih u Sporazumu koji je potpisan 9. studenog 2014. godine.

Podsjećamo, Glavni odbor SDS-a je zaključio kako prekida svaki vid suradnje s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH ''dok se ne okonča kriza nastala nakon zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije''.

Predsjednik te stranke Vukota Govedarica pozvao je Izetbegovića i da podnese ostavku mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva ako Međunarodni sud pravde u Haagu ospori legitmitet Sakiba Softića za predavanje zahtjeva za revizijom haaške presude.

Kopirati
Drag cursor here to close