Raspoređena ministarstva

SDA se dogovorila: HNŽ dobiva Vladu nakon 11 mjeseci

Vijesti / Flash | 09. 09. 2015. u 06:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Došlo je do velikog pomaka u SDA i nakon višemjesečnog sukoba, konačno je riješen raspored budućih ministara iz reda ove stranke, tvrdi ečernji list navodeći kako zbog toga nije održan sastanak SDA i HDZ-a BiH kako je bilo najavljeno.

Osigurane ruke

Da je dogovor postignut, potvrdio je i glavni tajnik SDA u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Bekir Isaković.

''Dogovor koji je postignut trebao bi biti potvrđen na sjednici Županijskog odbora stranke u srijedu'', rekao je Isakovićna početku razgovora.

Na pitanje je li SDA osigurao devet ruku potrebnih za konstituiranje nove vlasti u HNŽ-u, Isaković je dao potvrdan odgovor.

''Imamo raspoređene kandidate za ministre, osigurali smo devet ruku za izglasavanje nove Vlade HNŽ-a i očekujemo kako ćemo najdalje do početka idućega tjedna imati uspostavljenu novu vlast u ovoj županiji. Vlast mora početi raditi u punom kapacitetu i mi ćemo sve uraditi kako bismo dogovor koji imamo s HDZ-om BiH proveli u djelo'', rekao Isaković za Večernji list. 

Raspored po gradovima

Naime, kako tvrdi Večernjak, prema dogovoru koji je postignut na spomenutoj sjednici, dva ministarstva će biti dodijeljena kadrovima iz Mostara, dva kandidatima iz Konjica, te će jedno ministarsko mjesto pripasti kadru iz Jablanice.

Prema ovome dogovoru, SDA neće za ministarska mjesta kandidirati kadrove iz Stoca i Čapljine.

Iako su mnogi skeptični prema tvrdnjama da će SDA ispuniti obećano, posljednji pomaci daju nadu kako će HNŽ konačno izaći iz političke krize kada je u pitanju uspostava nove vlasti u ovoj županiji.

Večernji list navodi da je ''sigurno kako ovakav razvoj situacije nije dobro dočekan u Stocu, što je bio glavni problem posljednjih mjeseci''.

Prijetnje iz Stoca 

''Čak je zastupnik SDA iz Stoca prijetio kako neće glasovati za novu Vladu ako ne bude njezin dio, ali izgleda kako je postignut kompromis, te kako se strasti ipak smiruju'', piše Večernji list.

Večernjak podsjeća kako je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Ljubo Bešlić je dao rok do 10. rujna za formiranje Vlade HNŽ-a. U protivnom, najavio je razgovore sa svim strankama i hitno formiranje Vlade.

SDA će postaviti i ministra iz reda srpskog naroda, ali još uvijek nije poznato iz kojeg dijela županije će biti ovaj kandidat. Najvjerojatnija opcija je Mostar, piše Večernji list.

 

Kopirati
Drag cursor here to close