Kontra

SDA protiv Čovića i Dodika

Vijesti / Flash | 19. 12. 2016. u 13:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije smatra neprihvatljivim dogovor Milorada Dodika i Dragana Čovića o slabljenju Ustavnog suda BiH i odbacit će svaki prijedlog Zakona o Ustavnom sudu kojim se urušavaju njegove nadležnosti, način odlučivanja i sastav.

''Zaustavit ćemo i ovaj očajnički pokušaj Milorada Dodika da, u sve većem strahu od pravosudnih institucija BiH, uzdrma ustavni poredak i proizvede krizu kojom će zaustaviti europski put naše države. Pravi problem za Milorada Dodika nije Ustavni sud BiH, njegov strah se odnosni na stvaranje efikasnog pravosuđa na državnoj razini koje će se istinski i odlučno boriti protiv korupcije. Stoga se dovođenjem u pitanje i urušavanjem pravosudnih institucija pokušavaju generirati vještačke krize kako bi se prikrili kriminal i korupcija u vlastitim redovima'', navodi se u priopćenju za javnost SDA.

Korupcija je, kako navode iz ove stranke, ''najopasnija prijetnja sigurnosti, stabilnosti i prosperitetu ove države i njezinih građana''.

''To je ono od čega Milorad Dodik konstantno pokušava odvući pažnju domaće javnosti. Borba protiv korupcije je jedan od ključnih prioriteta na koji se BiH obvezala u Reformskoj agendi kao i u 'Izjavi o opredijeljenosti za reforme u okviru procesa pristupanja EU' koju su lideri 14 parlamentarnih politički stranaka potpisali. Zbog toga će SDA zajedno sa svojim partnerima na državnoj razini insistirati na detaljnoj analizi učinka pravosudnih institucija u borbi protiv korupcije, naročito na procesuiranju velikih korupcijskih afera na svim razinama vlasti'', navode iz SDA.

Dodali su kako će ova stranka biti partner samo onima koji "dobronamjerno žele preispitati rezultate rada pravosudnih institucija u cilju unaprjeđenja njihove efikasnosti u borbi protiv korupcije koja nagriza temelje društva i države''.

Kopirati
Drag cursor here to close