Briga za narod

SDA prigovara 'bogatom' Dodiku bojkotiranje 'boljeg životnog standarda'

Iz SDA ističu kako su sasvim razumljivi zahtjevi sindikata policijskih službenika za usvajanjem budžeta, kojim je predviđeno povećanje plaća za više tisuća pripadnika policijskih agencija na državnoj razini.
Vijesti / Flash | 01. 08. 2019. u 16:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije pozdravlja usvajanje proračuna institucija BiH na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine i poziva SNSD da konačno prestane s blokadom parlamenta, kako bi proračun bio usvojen i u toj instituciji, te postao operativan.

Iz SDA ističu kako su sasvim razumljivi zahtjevi sindikata policijskih službenika za usvajanjem budžeta, kojim je predviđeno povećanje plaća za više tisuća pripadnika policijskih agencija na državnoj razini (SIPA, Granična policija i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela).

SDA smatra nedopustivim da SNSD blokiranjem usvajanja proračuna oduzima zakonsko pravo državnih policajaca, koji već 10 godina čekaju na obećano povećanje plaća.

Također nedopustivim smatraju da parlamentarci SNSD primaju višestruko više  plaće od plaća policajaca, iako ne dolaze na sjednice, a da istovremeno blokiraju da povećaju plaće onih, koji rade izuzetno zahtjevan posao štiteći svakodnevno sigurnost građana, uključujući i sigurnost tih parlamentaraca.

''Ukoliko Milorad Dodik i SNSD odluče zaustaviti usvajanje proračuna, potvrdit će da su skupina bogatih političara koji nemaju sluha ni srca za prava običnih ljudi, te da su spremni radi svojih stranačkih interesa uvesti zemlju u krizu, i spriječiti povećanje životnog standarda ljudima širom BiH'' priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close