izmjena zakona o sudovima

SDA: potpisani protokol neobvezujući Vladi i VM, Dodik: Prokol je jedan od napora

Vijesti / Flash | 11. 09. 2015. u 15:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Potpisivanje protokola u Bruxellesu, kojim se predviđa izmjena Zakona o sudovima BiH, nije riješilo sva pitanja, ali je postavilo načine na koji bi se trebali rješavati'', izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U izjavi novinarima u Gradišci rekao je da će biti još sastanaka i razgovora, a ono što se očekuje jest da se 'ubrzano koncipira reforma i da se uputi na usvajanje u parlament BiH putem neophodnih izmjena zakona'.

Što je prihvatljivo za RS

To je jedan od napora, kako bi se, kaže, riješili problemi u pravosuđu u BiH.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar pravde Anton Kasipović danas je na sjednici u Banja Luci usmeno informirao članove entitetske vlade o detaljima ministarskog sastanka u okviru strukturalnog dijaloga između Europske unije i Bosne i Hercegovine, koji je jučer održan u Bruxellesu, te o daljim koracima.

Kasipović je rekao da je za RS prihvatljivo rješenje da se dođe do jasno propisane nadležnosti Suda BiH u prvom i drugom stupnju, prvenstveno da ta pravosudna institucija postupa, kako je naveo, u skladu sa zakonom koje je usvojio parlament BiH.

''To znači da postoji pravosudni sustav RS-a u koji ne bi bilo omogućeno prodiranje prema pojedinačnim kriterijima'', dodao je Kasipović.

SDA: Neobvezujući protokol Vladi i Vijeću ministara

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) danas je na sjednici razmatrao potpisivanje Protokola od državnog i entitetskih ministara pravde i predsjednika Pravosudne komisije Brčko Distrikta jučer u Bruxellesu.

Iz SDA navode da je navedeni Protokol potpisan bez prethodne suglasnosti Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH te da kao takav ne može proizvoditi nikakve obveze.

Kopirati
Drag cursor here to close