Propćenje iz SDA

SDA najavio da će tražiti poduzimanje određenih koraka protiv Dodika

Vijesti / Flash | 13. 07. 2017. u 16:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZBiH i SNSD su se jučer dogovorili da nastave politiku destabilizacije po principu “dva protiv jednog” što nikada nije donijelo dobro Bosni i Hercegovini. Drugačije ne možemo razumjeti njihovu međusobnu podršku oko diskriminirajućih HDZ-ovih prijedloga Izbornog zakona i antidaytonskog Zakona o Javnom RTV sustavu, sinkroniziranih udara na Obavještajno-sigurnosnu agenciju, kao i navodnu brigu Dodika za poziciju Hrvata u Federaciji i Čovića za poziciju Srba u Vijeću ministara BiH, navodi se u priopćenju Stranke demokratske akcije BiH, prenosi Fena.

Zamjena teza

''Zamjena teza s jučerasnjeg sastanka Dodik-Čović po kojoj se Dodik brine za poziciju Hrvata u Federaciji BiH a Čović za poziciju Srba u Vijeću ministara vrijeđa zdrav razum, ali vrijeđa i Hrvate koji žive u RS i srpske ministre koji kvalitetno predstavljaju Srbe i entitet RS u Vijeću ministara. Čović je od Dodika svih ovih 22 godine trebao tražiti ravnopravan položaj Hrvata u RS-u s kojima se Dodik izruguje birajući im preko SNSD-a ministre, suce i druge funkcionere'', ističe u priopćenju SDA.

SDA će se, naglašavaju, suprotstaviti antibosanskoj i antidaytonskoj politici svim zakonskim sredstvima i neće dozvoliti da ona bude realizirana.

''Dodik i Čović moraju znati da u BiH i svijetu postoji dovoljan broj onih koji će spriječiti realizaciju politike novih podjela. Budućnost ove zemlje nije u nacionalnim torovima već u rušenju barijera i reintegraciji'', zaključuju iz SDA BiH.

Koraci protiv Dodika

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nakon današnje sjednice Kolegija te stranke kazao je da su zauzeli stav da će od institucija Bosne i Hercegovine i međunarodne zajednice tražiti konačno poduzimanje koraka u vezi s izjavama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Istaknuo je da su posljednje izjave u javnosti, kao i ranije, pune mržnje sa šovinističkim pogledom na Bošnjake.

''To nijedan civiliziran čovjek ne bi trebao da ima, a kamoli predsjednik jednog entiteta koji treba da sve građane tretira kao jednake. To je izazivanje rasne mržnje, to je kažnjivo zakonom, to je podrivanje Aneksa sedam Daytonskog mirovnog sporazuma'', istaknuo je Izetbegović, a prenosi Fena.

Naglasio je da Dodik osim što nagrađuje ratne zločince, zabranjuje osnovna prava Bošnjacima i Hrvatima, povratnicima u RS.

Osim te teme Kolegij SDA je bio u funkciji pripreme sjednice Predsjedništva SDA koja je planirana u utorak.

Kopirati
Drag cursor here to close