Kongres

SDA još čeka Hercegovačko-neretvansku županiju

Vijesti / Flash | 20. 05. 2015. u 08:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za Kongres Stranke demokratske akcije (SDA), proceduralne i tehničke, odvijaju se po planu, rekao je za Fenu Halid Genjac, član organizacijskog odbora za pripremu dodavši kako je najavljeno više od 1.500 gostiju iz BiH, inozemstva i diplomatskog kora.

Za novinare, koji će po njegovim riječima imati odgovarajuće tehničke uvjete za praćenje ovog događaja, bit će rezervirana posebna prostorija za video prijenos. Predviđeno je i povremeno održavanje pres-konferencija tijekom Kongresa.

U vezi s proceduralnim pripremama Genjac podsjeća da je Glavni odbor SDA usvojio sve potrebne dokumente ne samo o održavanju skupa već i o pitanjima kojima će se baviti izaslanici.

Između ostalog će oni birati predsjednika stranke, zamjenika i potpredsjednike te članove Glavnog odbora, kao i razmotriti programsku deklaraciju te više rezolucija.

''Uglavnom je završeno sve što se tiče procesa izbora na terenu, u općinskim, regionalnim i županijskim organizacijama. Preostala je još Hercegovačko-neretvanska županija a istovremeno traje predlaganje kandidata za stranačke dužnosti'', rekao je Genjac.

Predsjedništvo stranke će zasjedati u četvrtak i utvrditi nacrte programskih dokumenata (deklaracije i rezolucija), dok će se Glavni odbor sastati u subotu i prema Statutu, usvojiti konačne prijedloge tih akata.

Glavni odbor utvrđuje i konačnu listu kandidata za predsjednika SDA, za što su dosad kandidirani Bakir Izetbegović i Šemsudin Mehmedović, kao i širu listu za zamjenika predsjednika i potpredsjednike.

''Kada na Kongresu bude izabran predsjednik, on sa šire liste (Glavnog odbora) predlaže konačnu za zamjenika i stranačke potpredsjednike, a delegati Kongresa potom odlučuju tajnim glasovanjem o ovim kadrovima'', pojašnjava Genjac.

Kongres Stranke demokratske akcije najavljen je za 26. svibnja u Sarajevu u dvorani "Zetra".

Kopirati
Drag cursor here to close