Naša stranka

SDA i HDZ napokon žele isto - Bošnjaka na čelu ZZO

Vijesti / Flash | 20. 06. 2016. u 09:40 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka Mostar upozorava da HDZ i SDA stanje trajne krize sa Grada Mostara šire prema županijskoj razini, gdje brojne odluke čekaju konačni dogovor oko podjele fotelja.

Posljednji takav primjer je Zavod za zdravstveno osiguranje HNŽ koji se nalazi pred potpunom blokadom jer mandat aktualnom direktoru Radi Bošnjaku ističe sutra, a koalicijski partneri nemaju dogovor oko njegovog nasljednika, samim time već sutra ako nekome treba potpisati odoborenje za liječenje izvan naše županije, to nema tko potpisati.

"Posljedice nepostojanja dogovora i u ovoj oblasti već postoje, a u sljedećim danima se mogu znatno pogoršati. Mediji danima spekuliraju da SDA imperativno traži ovu poziciju jer HDZ već kontrolira sve ključne institucije u zdravstvenom sektoru, te da isti ne prezaju od toga da dovedu zdravstveni sektor u stanje potpune blokade da bi zadovoljili vlastite kadrovske ambicije.

Dosadašnji direktor Bošnjak ne može se pohvaliti pozitivnim rezultatima, a posebno je sporno bilo višegodišnje ignoriranje zakonskih rješenja oko oslobađanja plaćanja markica za pojedine društvene grupe", kazao je Rijad Durkić iz Naše stranke Mostar.

"Naša stranka Mostar upozorava sve strane u ovom kadrovskom sporu koji može imati ozbiljne posljedice po živote i zdravlje građana HNŽ da svoj mandat iskoriste za dobrobit građana, a ne vlastite političke opcije i njezinih zaslužnih kadrova, da urgentno donesu odluke vezane za rukovođenje Zavodom, te se bar jednom manu političkih igara", zaključio je Durkić.

Kopirati
Drag cursor here to close