(Ne)istina

SDA: Čović ima ustavnu obvezu da zastupa interese BiH, a ne druge države

Vijesti / Flash | 16. 08. 2017. u 10:57 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) odbacuje izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića u vezi sa službenim stavom BiH kada je u pitanju izgradnja Pelješkog mosta.

Iz SDA je priopćeno da je, kako navode, apsolutna neistina da BiH službeno ne osporava izgradnju Pelješkog mosta.

"Prava je istina, a to zna i sam Čović, da je Predsjedništvo BiH 2007. godine jednoglasno usvojilo stav koji glasi: "Bosna i Hercegovina je protiv izgradnje mosta do rješavanja otvorenih pitanja vezanih za identificiranje morske granične crte između dvije države“. O navedenom stavu su tada upoznati i najviši dužnosnici Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju SDA.

Dodaje se da Dragan Čović kao trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH ima ustavnu obavezu da zastupa službene stavove i interese BiH, te da "svako drugačije postupanje predstavlja zloupotrebu službenog položaja o čemu bi Dragan Čović itekako trebao voditi računa“.

"Nedopustivo je da Dragan Čović umjesto obvezujućeg zastupanja interesa BiH zastupa interese druge države i nastoji opravdati postupke Hrvatske koji predstavljaju udar na suverenitet BiH i u suprotnosti su s Konvencijom UN o pravu mora i dugoročnim interesima BiH", priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close