Visoki predstavnik

Schmidt u SIP-u razgovarao o organizaciji i provođenju Općih izbora u BiH

Razgovarano je o organizaciji i provođenju Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju, 2. listopada 2022. godine.
Vijesti / Flash | 26. 09. 2022. u 18:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Schmidt u SIP-u razgovarao o organizaciji i provođenju Općih izbora u BiH

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sa suradnicima danas je prvi put od preuzimanja dužnosti posjetio Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH, gdje se sastao s predsjednikom i članovima SIP-a BiH.

Razgovarano je o organizaciji i provođenju Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju, 2. listopada 2022. godine.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović je upoznao visokog predstavnika s izazovima s kojim se susreće ili se može susresti Središnjem izbornom povjerenstvu BiH tijekom izbornog procesa u BiH, priopćeno je iz ove institucije.

Posebno je istaknut izazov potpune popunjenosti biračkih odbora članovima i njihovim zamjenicima usljed nedostavljanja dovoljnog broja prijedloga od strane pojedinih političkih subjekata.

Drugo na šta je Arnautović skrenuo pažnju i zatražio podršku visokog predstavnika jeste policijski nadzor nad osjetjivim izbornim materijalom u noći sa 1. na 2. listopada. 

''U skladu s članom 16. stav (4) Pravilnika o provedbi izbora birački materijal se u noći prije otvaranja biračkog mjesta čuva u zaključanim prostorijama na lokaciji biračkog mjesta. Policija osigurava birački materijal u noći prije otvaranja biračkih mjesta na lokacijama biračkih mjesta'', navodi se u priopćenju.

Visoki predstavnik Christian Schmidt se zahvalio predsjedniku i članovima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH na dobivenim informacijama i kazao da će pratiti sve izborne aktivnosti i reagirati u skladu sa svojim ovlaštenjima.        

Kopirati
Drag cursor here to close