Sjednica

SBŽ: 2,5 milijuna KM za zdravstvene radnike

''Nabavku lijekova za liječenje teško oboljelih pacijenata od COVID-19 potrebno je prije svega usuglasiti sa nadležnim stručnjacima i institucijama u toj oblasti, odnosno poslušati njihove prijedloge i mišljenja'', rekao je predsjedatelj Kvasina.
Vijesti / Flash | 24. 03. 2021. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Travniku održana 18. redovita sjednica Sabora Županije Središnja Bosna.
Resorni ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽSB Anto Matić informirao je nazočne kako je pregovarački tim Vlade SBŽ na čelu s ministarstvom zdravstva uspio dogovoriti novo povećanje satnice i osnovice za medicinske radnike u SBŽ, u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna KM na godišnjoj razini.

''Na današnjoj sjednici Sabora SBŽ prezentirao sam dogovoreno između sindikata uposlenika u zdravstvu i pregovaračkog tima Vlade SBŽ. Uskoro ćemo potpisati novi kolektivni ugovor kojim će za uposlenike u zdravstvu na godišnjoj razini biti izdvojeno oko 2,5 milijuna KM više kroz povećanje koeficijanta i kroz povećanje satnice'', rekao je u izjavi za medije ministar Matić.

Predsjedatelj Sabora SBŽ Josip Kvasina u izjavi za medije istaknuo je važnost donošenja razumnih i realnih odluka u ovim izazovnim vremenima, kako bi se održalo funkcioniranje zdravstvenog sustava i stabilnost Proračuna SBŽ o kojem ovisi isplata plaća za nekoliko tisuća proračunskih korisnika.

"Tijekom današnje rasprave na 18. sjednici Sabora SBŽ razmatrali smo Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Županiji Središnja Bosna koja je, unatoč naporima zdravstvenih djelatnika i vlasti u ŽSB, lošija nego u proteklom razdoblju. Upravo zbog toga moramo donositi odluke i zaključke koje možemo provesti te čije će donošenje doprinijeti poboljšanju trenutne situacije. U predstojećem razdoblju nije potrebno predlagati nedovoljno dobro pripremljene i nepromišljene mjere, a o kojima je bilo riječi na današnjoj sjednici. Nabavku lijekova za liječenje teško oboljelih pacijenata od COVID-19 potrebno je prije svega usuglasiti sa nadležnim stručnjacima i institucijama u toj oblasti, odnosno poslušati njihove prijedloge i mišljenja'', rekao je predsjedatelj Kvasina.

U nastavku sjednice, zastupnice i zastupnici usvojili su Izvještaj o radu Vlade SBŽ u 2020. godini, Godišnji izvještaj o radu Županijskog suda Novi Travnik za 2020. godinu, Izvještaj o radu Županijskog tužiteljstva Travnik za 2020. godinu, Izvještaj o radu Županijskog pravobraniteljstva za 2020. godinu. Također, na današnjoj sjednici usvojena je i Informacija o provedbi strateške platforme razvoja obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja u Bosni i Hercegovini za razdoblje 2014-2021. godina te Informacija o provođenju okvirnog Zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini.

Na koncu sjednice, stanovnici SBŽ su pozvani na poštivanje svih izrečenih mjera i međusobnu odgovornost. "Zdravlje je na prvom mjestu."

Kopirati
Drag cursor here to close