Konkretne mjere

SBiH: Potrebno smanjiti broj ministarstava u Vladama ZDŽ i TŽ

Vijesti / Flash | 19. 02. 2015. u 15:50 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka za BiH je predložila konkretne mjere za poboljšanje ekonomskog ambijenta, a u svrhu što bržeg izlaska iz gospodarske krize i poboljšanja uvjeta života za građane, a mjere se odnose na smanjenje ministarstava u Zeničko-dobojskoj i Tuzlanskoj županiji.

Vlada Zeničko-dobojske županije sada ima deset ministarstava, a u cilju racionalizacije i ekonomičnosti te boljeg funkcioniranja javne uprave koja će dalje za cilj imati značajnije uštede u proračunu, spajanjem ministarstva bi se, smatra ova stranka, ostvarile uštede u iznosu od oko 700.000 KM.

Ta sredstva bi se, navodi Stranka za BiH, mogla iskoristiti za kreiranje bolje poslovne klime, rješavanje statusnih pitanja socijalno ugroženih građana, boraca, poboljšanje statusa studenata, te radnika privatiziranih poduzeća koja su bila u državnom vlasništvu, a čiji status je neriješen.

Također, Klub zastupnika Stranke za BiH u Skupštini Tuzlanske županije pokrenuo je sličnu inicijativu i predložio smanjenje ministarstava s dvanaest na osam, jer bi se takvom organizacijom rada Vlade TŽ-a na godišnjem nivou osigurale uštede u iznosu od 1.150.000 KM.

Kako su napomenuli iz ove stranke, ta sredstva bi se mogla usmjeriti za rješavanje statusnih pitanja obespravljenih radnika u TŽ.

SBiH je vjerena da samo konkretnim i konstruktivnim potezima političke stranke mogu uspješno provoditi reforme društva i činiti ga društvom dostojnog građana BiH, priopćeno je iz Pres službe Stranke za BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close