Ni tamo, ni ovamo

SBiH GS Mostar: Zašto svi šute oko izmjene Izbornog zakona i Statuta Mostara?

Vijesti / Flash | 25. 06. 2012. u 13:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka za BiH GS Mostar smatra nedopustivom šutnju političkih stranaka na vlasti kao i međunarodne zajednice koja pod maskom Radne grupe, koju su formirali HDZ i SDA u Gradskom vijeću Grada Mostara, nije učinila ništa, osim potrošenih mjesec dana za koliko su trebali ponuditi rješenje za izmjene Izbornog zakona BiH i izmjene Statuta Grada Mostara.

SBiH GS Mostar je ponudila konkretno rješenje, kojim je moguće prevazići postojeće stanje i ispoštovati Odluku ustavnog suda BiH, ali nažalost takva rješenja onima koji odlučuju danas nisu potrebna i to je potvrda stava SBiH GS Mostar da se Statut Grada Mostara stalno politizira.

Na kraju, tražimo da se prekine šutnja o Mostaru, te da međunarodna zajednica i Visoki predstavnik u skladu sa svojim ovlastima donese odluku o održavanju lokalnih izbora za Mostar do kraja 2012. godine, ukoliko i dalje ne želi biti suučesnik ovakve politike koja ima za cilj isključivo oduzimanje prava građanima Mostara da glasuju i biraju svoje predstavnike na što nitko nema pravo, priopćeno je iz Službe za informiranje Stranke za BiH GS Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close