Stabilnost koalicije

SBB neće tražiti Zvizdićevu smjenu

Vijesti / Flash | 29. 02. 2016. u 19:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez za bolju budućnost (SBB) neće tražiti smjenu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, priopćeno je iz te stranke, a povodom medijskih natpisa da postoji ''plan rušenja aktualnog saziva Vijeća ministra BiH, sa Zvizdićem na čelu''.

''Što se tiče dogovorene koalicije na svim razinama, SBB ostaje principijelan partner. Istina je da u našoj stranci žele da Vijeće ministara BiH bude efikasnije i odgovornije prema reformskom putu naše zemlje, kao i obećanjima datim našim građanima.

U tom smislu, iako predsjedavajući Zvizdić mora raditi još bolje, SBB sigurno neće pokrenuti pitanja povjerenja državnoj vladi i predsjedavajućem, jer smatra da ta vrsta nestabilnosti nije potrebna BiH'', istaknuto je u priopćenju SBB-a.

''Pokrenule su se stvari na federalnoj razini, dok smo nezadovoljni stanjem na državnoj na čelu s gospodinom Zvizdićem. Jednostavno kada pogledate zakone koji su predloženi i doneseni u Parlamentarnoj skupštini BiH jasno se vidi da su oni uglavnom dolazili od opozicije kojoj i SBB pripada na državnoj razini. Očigledno, Zvizdić ne radi dobro'', rekao je dopredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić emisiji "Telering" televizije OBN, nakon čega su krenule spekulacije o tome da će SBB tražiti Zvizdićevu smjenu.

''Nema službenog zahtjeva za smjenu Denisa Zvizdića, predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Zvizdić vrlo dobro obavlja svoj posao'', izjavio je u ponedjeljak poslijepodne glavni tajnik Stranke demokratske akcije Amir Zukić povodom navoda u medijima o mogućoj smjeni Zvizdića.

Kopirati
Drag cursor here to close