Traže i ostavku Dodika

Savez za promjene traži izvanredne izbore, Dodik za

Vijesti / Flash | 23. 03. 2016. u 13:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Saveza za promjene (SzP) danas su u Banja Luci uputili poruku vlastima RS-a da "Ovako više ne može“ i proslijediti im isto pismo upozorenja koje je prije dvanaest godina kolacija SNSD-DNS i SP prilikom prosvjeda u Banja Luci uputila tadašnjim vlastima u RS-u.

Od predsjednika RS-a su zatražili da podnese ostavku, te raspiše prijevremene predsjedničke i parlamentarne, zajedno s lokalnim izborima zbog teškog ekonomsko-socijalnog stanja u RS-u, ali i najavili prosvjede, ukoliko se situacija ne promijeni, piše Fena.

Bez promjena zadnjih 10 godina

''Iako je koalicija predvođena SNSD-om, koji je prije 12 godina predvodio prosvjede, na vlasti u RS-u deset godina ništa od onoga što su zahtijevali da se promijeni u RS-u, nisu proveli u djelo otkada su oni došli na vlast, kazali su predstavnici SzP u obraćanju novinarima koje je organizirano u blizini Palate predsjednika u Banja Luci.

Iz SzP upozoravaju da su zbog toga, Miloradu Dodiku koji je sa svojim partnerima pravio demonstracije u Banja Luci, uputili njihovo pismo staro 12 godina i zatražili odgovor zbog čega su RS i njeni građani dovedeni u siromaštvo i bijedu.

''Zbog svega toga zaključujemo da sadašnja vlast nije sposobna ekonomski obnoviti zemlju, niti izgraditi efikasne institucije, da garantira socijalnu i osobnu sigurnost građanima, pokrene zapošljavanje i privuče ulagače, naveli su u pismu Dodiku.

Ako je vlast nesposobna, a ova jeste, i neodgovorna je prema narodu i njegovoj budućnosti onda je jedini izlaz u prijevremenim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Republici Srpskoj.

Upozoravaju da će nastaviti ukazivati na teške posljedice SNSD-ove vladavine sve dok se ne osiguraju potrebne promjene u ovom društvu.

SNSD potržava ideju

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u potpunosti podržava ideju o raspisivanju izvanrednih izbora, ali za sve nivoe vlasti, kako bi građani Republike Srpske dobili priliku da kažu i što misle o sramnom ponašanju srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz ove stranke.

''Republika Srpska je od svog osnivanja prolazila kroz različite i brojne izazove, ali prvi put u svojoj povijesti ima opoziciju koja nije opozicija vlasti, već vlastitom narodu i Republici Srpskoj'', navodi se u priopćenju iz SNSD-a.

Iz SNSD-a ističu da Insistiranjem na priči o kriminalu i korupciji opozicija u Republici Srpskoj, predvođena SDS-om,pokušava sakriti činjenicu da oni nemaju nikakav plan i program za Republiku Srpsku, niti imaju odgovore na ključna nacionalna pitanja.

''Da SNSD nije radio u interesu Republike Srpske i njenih građana i da nije postizao ozbiljne rezultate na tom poslu, birači bi to jasno i nedvosmisleno rekli na nekim od izbora održanim u posljednjih 10 godina'', poručuju iz SNSD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close