Put u Brazil

Savez: Nije bilo razloga za upad, SIPA je samo odnijela papire

Vijesti / Flash | 27. 01. 2015. u 09:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Razloga za upad pripadnika SIPA-e nije bilo, jer NSBiH nikada nije krio financijske podatke o troškovima sudjelovanja reprezentacije BiH i popisima putnika koji su kao članovi službene delegacije ili gosti NSBiH putovali u Brazil'', navodi se u priopćenju Nogometnog saveza BiH te se precizira i broj putnika koji su u okviru službenog izaslanstva i kao gosti NSBiH putovali u Brazil.

Naime, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih nadležnih organa na osnovu nekoliko prijava koje su podnesene Tužiteljstvu BiH i drugim tužiteljstvima zatražili su od Nogometnog saveza BiH informacija i dokumentacije vezane za te prijave, ali da nije bilo nikakvog upada u prostorije saveza. 

Iz SIPA-e je za Bljesak.info potvrđeno kako je, po nalogu Tužiteljstva, izuzeta određena dokumentacija.

''Postupano je po nalogu Tužiteljstva BiH koji se odnose na izuzimanje određene dokumentacije'', rekla je za Bljesak.info Kristina Jozić glasnogovornica SIPA-e.

Iako iz SIPA-e nisu htjeli precizirati kakve su točno dokumente tražili u prostorijama Nogometnog saveza, Federalna televizija objavila je  kako je riječ o fakturama i ugovorima koje je Savez sklapao s turističkom agencijom Centrotours.

Nogometni savez je pak naveo kako je plaćanje troškova izvršeno putem službene partnerske agencije Centrotours te da se na fakturama nalaze evidentirana imena svih putnika na Svjetsko prvenstvo, a čije troškove je platio NSBiH.

''Svi aranžmani i transakcije, obavljene su zakonito i transparentno, prema pozitivnim propisima FIFA, važećem cjenovniku, te apsolutno nema osnova za tvrdnje o navodnim sumnjivih putovanjima, bilo da se radi o putovanju reprezentacije na pripreme u SAD ili kasnijem putovanju u Brazil. Točno je da su pripadnici SIPA-e u ranijem razdoblju drugim povodima tražili podatke o poslovanju NSBiH. Svi dokumenti su tada bili na raspolaganju. Također, točno da su neki dužnosnici NSBiH u razdoblju prije suspenzije NSBiH bili predmetom sudskih postupaka, s izrečenim pravosnažnim presudama. No, nitko od njih nije dio sadašnje administracije NSBiH i neprimjereno je njihove slučajeve vezivati za trenutno poslovanje NSBiH'', ističe se u priopćenju Nogometnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close