UABNOR Mostar

Savez antifašista i boraca NOR-a čestitao Dan borca

Savez antifašista i boraca NOR-a uputio je čestitku povodom 4. srpnja Dana borca.
Vijesti / Flash | 04. 07. 2020. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez antifašista i boraca NOR-a uputio je čestitku povodom 4. srpnja Dana borca.

''Politbiro CK KPJ na čelu sa drugom Titom 4. srpnja 1941. godine donio je Odluku o dizanju ustanka naroda Jugoslavije i poveo Narodnooslobodilačku borbu za oslobođenje zemlje od fašističkih njemačko-talijanskih okupatora i njihovih satelita. Ta borba rezultirala je slobodom i obnovom državnosti BiH nakon višestoljetnog zatiranja njenog identiteta'', navodi se u priopćenju UABNOR Mostar.

Ovim su povodom svim antifašistima i građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitali 4. srpanj - Dan borca.

''Nadahnimo se primjerom antifašista, čije tekovine baštinimo, i još odlučnije krenimo u izgradnju slobodne moderne BiH'', stoji u priopćenju.

Obilježavanje 78 godina od Bitke na Kozari

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju, na Mrakovici je počelo obilježavanje 78. godišnjice Bitke na Kozari.

Bitka na Kozari počela je 12. lipnja 1942. godine i trajala je do noći između 3. i 4. srpnja, kada je probijen neprijateljski obruč.

Ova bitka se spominje i kao kozaračka epopeja, u kojoj je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 je protjerano i internirano u logore.

Obilježavanju će prisustvovati predsjednica Srpske, Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, delegacija Vlade Srpske predvođena ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Duškom Milunovićem, predstavnici Vlade Srbije i Veleposlanstva Rusije u BiH.

Obilježavanje će biti održano uz poštivanje zaključka Republičkog stožera za izvanredne situacije kojim je zabranjeno okupljanje više od 50 osoba na javnom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close