Županijsko tužiteljstvo u Mostaru

Sastanak u Mostaru: Zajedno u borbi protiv poreznih 'muljanja'

Istaknuta je potreba zajedničkog rada tijekom cijelog trajanja kaznenog postupka, kako tijekom provođenja istrage, tako i sve do okončanja postupka donošenjem pravomoćne sudske odluke.
Vijesti / Flash | 07. 03. 2023. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Sastanak u Mostaru

Glavni županijski tužitelj Zdenko Kovač sa suradnicima je održao radni sastanak sa ravnateljem Porezne uprave Federacije BiH, Šerifom Isovićem i suradnicima, u prostorijama Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Na sastanku je analizirana dosadašnja realizacija potpisanog Protokola o međusobnoj suradnji u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela iz 2021. godine, te konstatirano zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom koja je rezultirala i podizanjem određenog broja optužnica iz oblasti utaje poreza i poreznih prijevara.

Fokus sastanka je bio na još uspješnijoj međusobnoj suradnji, te formiranju zajedničkih istražnih timova u najsloženijim predmetima u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela iz djelokruga rada Porezne uprave F BiH, s naglaskom na koruptivna kaznena djela.

Također, istaknuta je potreba zajedničkog rada tijekom cijelog trajanja kaznenog postupka, kako tijekom provođenja istrage, tako i sve do okončanja postupka donošenjem pravomoćne sudske odluke.

Zaključak radnog sastanka je da efikasno procesuiranje složenih predmeta korupcije, gospodarskog i organiziranog kriminala, doprinosi poboljšanju ukupne financijske discipline u poslovanju gospodarskih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close