Ljevica

Sastanak Nikšić-Ferguson: Potrebne izmjene Izbornog zakona BiH

Vijesti / Flash | 08. 11. 2016. u 14:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić u posjet je primio britanskog veleposlanika u BiH Edwarda Fergusona, a tema sastanka bila je aktualna politička situacija u BiH.

Nikšić je informirao veleposlanika Fergusona o izbornim rezultatima SDP-a BiH na proteklim lokalnim izborima, kao i o toku dosadašnjih pregovora o suradnji i, eventualnom, zajedničkom nastupu stranaka ljevice na Općim izborima 2018. godine.

Ferguson i Nikšić su bili složni u ocjeni potrebe izmjena Izbornog zakona BiH da bi se smanjile sve učestalije nepravilnosti tijekom izbornog procesa i poštovala izborna volja građana.

"Jedan od prioriteta SDP-a jeste ujedinjenje i zajednički nastup ljevice. U toku su razgovori s građanskim i strankama lijeve orijentacije o suradnji u općinskim vijećima, kao i o suradnji u kantonalnim skupštinama i federalnom Parlamentu. To bi bila odlična uvertira za zajednički nastup na izborima 2018. godine, na temeljima politika u kojima bi se radilo na boljoj zaštiti radničkih prava, pokretanju zaustavljenih investicija u infrastrukturne projekte i konačnoj primjeni seta antikorupcijskih Zakona", naveo je Nikšić.

Iz SDP-a BiH je priopćeno da je veleposlanik Ferguson izrazio zabrinutost zbog zastoja u implementaciji reformske agende u BiH, te ponovio stav da bh. vlasti moraju prebaciti fokus djelovanja s dnevnopolitičkih na socioekonomske teme.

Kopirati
Drag cursor here to close