Gospodarska suradnja

Šarović: U svibnju gospodarski sastanak BiH, Srbije i Turske

Vijesti / Flash | 16. 04. 2013. u 10:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović prilikom nedavnog susreta s ministrom trgovine i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem, u Beogradu, dogovorio je da zajednički nastupe u Turskoj kako bi inicirali veće prisustvo turskih investitora u dvjema zemljama i pospješili trgovinsku razmjenu.

Šarović i Ljajić su prošlog četvrtka u Ankari u razgovoru sa turskim ministrom ekonomije Zaferom Čaglajanom usuglasili se da u svibnju organiziraju veliki skup gospodarstvenika, investitora i vladinih dužnosnika, a osnovna tema bila bi unapređenje ekonomske suradnje.

Ministar Šarović izjavio je Feni da je polovinom svibnja u Turskoj planirano održavanje tzv. 'trilaterale', skupa na kojem se očekuje učešće članova Predsjedništva BiH, Predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, te političkog vrha Turske, te da je cilj je da se u okviru susreta na najvišem nivou održe i ministarski sastanak i biznis forum.

Šarović je istaknuo da bi ključne teme sastanka i biznis foruma bile investicije i unapređenje ekonomske suradnje.

"Mogućnosti i jedne i druge strane su mnogo veće od trenutne robne razmjene koja se kreće oko 300 milijuna eura na godišnjem nivou. Postoji mnogo bosanskohercegovačkih roba koje imaju svoje mjesto na turskom tržištu, a Sporazum o slobodnoj trgovini daje velike šanse našim izvoznicima", izjavio je ministar Šarović u ocjeni trenutne ekonomske suradnje BiH i Turske.

Kopirati
Drag cursor here to close