Nakon odluke

Šarović: Slijedi preispitivanje međustranačkih odnosa

Vijesti / Flash | 11. 03. 2017. u 08:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović izjavio je da je sigurno da će nakon odluke Međunarodnog suda pravde u Haagu da odbije zahtjev za reviziju presude protiv Srbije stranke koje sudjeluju u vlasti na razini BiH preispitati svoje odnose.

"Vlast na razini BiH će funkcionirati i srpske stranke, ma koje bile, nikada se neće odreći svoje trećine sudjelovanja u vlasti BiH", rekao je Šarović novinarima ističući da to kakvi će odnosi biti između stranaka ovisi od stranačkih lidera.

On je konstatirao da su se obistinile tvrdnje i stavovi predstavnika iz Republike Srpske da je pokretanje revizije presude, odnosno ponovno podizanje tužbe protiv Srbije, politički avanturizam koji šteti BiH, piše Srna.

"Vjerovatno će imati implikacije i na regionalnu suradnju", rekao je Šarović ocijenivši da je dobro što je sud u Haagu brzo donio odluku i što je sva ova priča relativno brzo završena.

Šarović je uvjeren da postoji šansa da se BiH u 2017. godini vrati u normalan kolosijek i da ova godina ne bude izgubljena, posebno kad je riječ o europskom putu BiH.

"To neće biti jednostavno, mnogo toga lošeg je učinjeno, štetu možda ne možemo ni izmjeriti", zaključio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Međunarodni sud pravde u Haagu odbacio je zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, koju je podnio Sakib Softić, uz obrazloženje da ga nisu podnijele nadležne institucije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close