Gašenje toplana

Sarajlije ostaju bez grijanja

Nestabilnosti plinskog sustava, doprinjela je i dvostruko veća potrošnja ArcelorMittala u odnosu na uobičajnu, što predstavlja problem u situaciji kada Energoinvest za FBiH isporučuje ograničene količine plina.
Vijesti / Flash | 24. 01. 2022. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ilustracija

KJKP ''Sarajevogas'' danas je priopćio kako je ograničena isporuke plina od dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo, koja nije dovoljna za opskrbu svih kupaca u Kantonu Sarajevo, posebno u razdoblju kada dolazi do značajnog pada temperature, kao što je najavljeno za sljedeće dane.

''Kako bi se očuvao plinski sustav i osiguralo opskrbu plinom kupaca koji nemaju mogućnost korištenje alternativnih goriva, ekipe KJKP 'Sarajevogas' su u dogovoru sa KJKP 'Toplane- Sarajevo' na terenu i sa plinskog sustava isključuju sve kotlovnice koje mogu koristiti lož ulje.

Također, danas su informirani i svi veliki gospodarski i poslovni subjekti, a koji imaju tu mogućnost, da od sutra koriste isključivo alternativna goriva. Ovo je neophodno jer u slučaju pada pritiska u plinskom sustav ispod granice funkcionalnosti, odnosno nesrazmjerne potrošnje prirodnog plinskog u odnosu na ograničene količine koje su na raspolaganju može doći do dugoročnog prekida isporuke za cca. 60.000 individualnih potrošača u Kantonu Sarajevo, a koji nemaju mogućnost korištenja alternativnih goriva. Također, apeliramo na sve potrošače da racionaliziraju potrošnju'', naveli su iz ovog poduzeća.

Nestabilnosti plinskog sustava, doprinjela je i dvostruko veća potrošnja ArcelorMittala u odnosu na uobičajnu, što predstavlja problem u situaciji kada Energoinvest za FBiH isporučuje ograničene količine plina, dodali su iz ''Sarajevogasa''.

''Ukoliko se steknu uvjeti za isporuku dovoljnih količina plina, svi potrošači će biti na vrijeme informirani. O svemu je obavješteno Ministarstvo komunalne, gospodarske, infrastrkture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS'', stoji na kraju priopćenja KJKP ''Sarajevogas''.

Kopirati
Drag cursor here to close